4-Takt Olie

Bij Olie en Smeermiddelen heeft u een ruime keus in 4-takt olieproducten van bekende merken, Eurol, Castrol, Gulf, Cyclon en Motip.

4-Takt olie

Viertakt olie wordt gebruikt voor verschillende doelen, onder meer voor het smeren van de motoren van boten, scooters, brommobielen en motorfietsen. Het verschil tussen een 4-takt en een 2-takt motor is dat de olie bij een 4-takt motor niet samen met de benzine gemengd wordt. De 4-takt olie hoeft daardoor minder snel vervangen worden.

4-Takt Scooter

4-Takt scooter olie bijvullen of verversen? Wanneer je oliepeil te laag is, moet er gezorgd worden dat dit gelijk wordt bijgevuld zonder eerst te gaan rijden. Voorkom schade aan het motorblok en vul de olie bij. Het is uiteraard aan te raden altijd dezelfde olie te gebruiken voor je scooter, dit omdat niet alle oliën goed met elkaar mengen. Weet je niet welke olie in de scooter moet? Raadpleeg dan de handleiding van de scooter.

Welke olie heb je nodig?

Het is per scooter afhankelijk welke olie er nodig is. Voor de meeste scooters (85%) wordt 10w40 olie voorgeschreven. Wij hebben verschillende merken 4-takt scooter olie met de 10w40 specificatie. Wij raden aan om geen verschillende soorten merken olie met elkaar te mengen.

Als je niet weet welk merk olie er nu in je scooter zit, vervang dan gewoon alles, zodat je zeker bent dat er 1 soort olie in je scooter zit. De hoeveelheid olie is ook per scooter anders, in de meeste gevallen 0,75l. Het is raadzaam om iedere 1000 km de olie te verversen en daarbij ook een nieuwe oliefilter te plaatsen.

Heb je 2-Takt Olie nodig? Klik hier!

Heb je meer vragen over de 4-takt producten? Je kunt contact opnemen op telefoonnummer: 0514- 700 223 of E-mail: Info@oliesmeermiddelen.nl. Wij helpen je graag!